Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a depus cereri de finanţare pentru consolidarea a 26 de clădiri, cu o valoare a fondurilor nerambursabile de peste 650 de milioane de lei, a anunţat primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan.

El a scris, pe Facebook, că 22 de cereri de finanţare sunt pentru clădiri rezidenţiale şi patru pentru imobile publice şi că proiectele urmăresc consolidarea seismică, beneficiind de fonduri naţionale.

Nicuşor Dan a menţionat că, dacă vor fi aprobate, Municipalitatea va putea consolida imobile din zona centrală, construite în perioada interbelică, precum cele de pe Mendeleev 17, colţ cu Piaţa Amzei 15, Magheru 27, Alexandru Beldiman 1, Carol I 63, Victoriei 101, corp A şi B, Schitu Măgureanu 1 şi 3.

Potrivit edilului general al Capitalei, perioada de depunere a proiectelor pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic din fonduri naţionale, în baza Legii 212/2022, s-a încheiat.

El a adăugat că, la nivel naţional, s-au depus în platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei 366 de cereri (132 cereri pentru clădiri rezidenţiale şi 234 pentru clădiri publice) în valoare de 5,7 miliarde de lei. AGERPRES