Municipalitatea din Buzău va contracta un credit în valoare de 14 milioane de lei în vederea subvenţionării gigacaloriei pentru populaţie, a anunţat Biroul de presă al Primăriei.

„Ţinând cont de situaţia imperativă în privinţa asigurării alimentării cu energie termică a populaţiei în sezonul rece 2018-2019, dat fiind caracterul social al serviciului public, Primăria va contracta un împrumut bancar în valoare de 14 milioane de lei”, a precizat sursa citată.

Potrivit sursei citate, perioada de achitare a creditului este de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parţial sau integral.

„Preţul gigacaloriei va fi subvenţionat şi în acest an, dar, odată cu încheierea sezonului rece, vor avea loc noi majorări, pentru că, din 2020, intră în vigoare directiva europeană care interzice acordarea de subvenţii”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuţ Apostu, care a adăugat că municipalitatea va ajuta doar persoanele cu venituri reduse să îşi poată plăti facturile la căldură.

În municipiul Buzău, 11.900 de apartamente dintr-un total de 35.000 sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, abonaţii plătind doar 230 de lei/ gigacalorie, faţă de 430 de lei valoarea reală. AGERPRES