Primăria Brezoi va achiziţiona, cu fonduri europene, 3 autobuze electrice pentru transportul public urban

Primăria oraşului Brezoi va achiziţiona, cu fonduri europene, trei autobuze electrice pentru a asigura transportul public din localitate, care va deveni prima din judeţul Vâlcea cu astfel de mijloace de transport în comun. Potrivit primarului Robert Schell, achiziţia se va face în cadrul unui proiect în valoare de 3,5 milioane de euro, al cărui contract de finanţare urmează să fie semnat vara aceasta.

“Proiectul este aprobat, aşteptăm doar să fim chemaţi să semnăm contractual de finanţare şi să achiziţionăm autobuzele. Pentru început, cele trei autobuze vor asigura transportul doar in interiorul localităţii, dar intenţionăm, în măsura în care legal va fi posibil, să ne extindem şi în comunele învecinate, zonele turistice Malaia şi Voineasa. Prin această soluţie, practic rezolvăm şi o altă problemă cu care ne confruntăm de mai mulţi ani, cea a transportului elevilor la şcoală. În prezent, avem 250 de copii care sunt transportaţi cu trei microbuze şcolare, insuficiente însă, acestea fiind nevoite să facă câte 2-3 drumuri pentru a-i aduna pe toţi, iar de cele mai multe ori, elevii călătoresc înghesuiţi”, a spus Schell.

El a mai afirmat că în cadrul proiectului, pe lângă achiziţionarea celor trei autobuze, vor fi realizate şi staţiile de alimentare ale acestora, un depou, precum şi 15 kilometri de piste de biciclete. AGERPRES