Primăria Braşov extinde proiectul de măsurare a calităţii aerului, prin instalarea, până la sfârşitul anului, a 17 noi senzori, pe lângă cei 12 existenţi.

Conform unei informări transmisă de Primăria Braşov, obiectivul acestei investiţii este „crearea unei imagini cât mai exacte a zonelor cele mai poluate şi a tipurilor de poluatori, astfel încât municipalitatea să implementeze soluţii de reducere a poluării adaptate fiecărei zone”.

„Într-o primă etapă, reprezentanţii compartimentului de mediu din primărie, împreună cu parteneri din societatea civilă au făcut o evaluare a zonelor în care au existat sesizări şi a zonelor în care există riscul acestor depăşiri a indicatorilor privind poluarea aerului. Ulterior, s-a făcut şi o evaluare a posibilităţilor tehnice pentru instalarea acestor senzori, astfel încât instalarea lor să se facă în cel mai scurt timp. Alături de această analiză, municipalitatea face apel şi la sprijinul cetăţenilor pentru a identifica zonele în care, cu prioritate, trebuie instalaţi aceşti senzori”, se arată în informarea citată.

Primarul Allen Coliban a precizat că unul dintre obiectivele sale din acest mandat este combaterea poluării aerului şi a subliniat că este foarte importantă identificarea zonelor critice în care ar trebui amplasaţi senzorii.

„Un oraş cu un aer mai curat este unul dintre obiectivele mele din acest mandat, mai ales că poluarea ne afectează, din punct de vedere al sănătăţii, pe fiecare dintre noi. În acest caz, nu mai vorbim despre cum fiecare vede oraşul peste 10 sau 20 de ani, vorbim de cât de sănătoşi vom fi peste câţiva ani, noi şi copiii noştri. Tocmai de aceea, o mare parte dintre măsurile pe care le-am luat sau le vom lua în perioada următoare vizează acest domeniu”, a afirmat primarul Braşovului. AGERPRES