Primăria Braşov, în parteneriat cu Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Braşov, a depus o solicitare de finanţare nerambursabilă prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în valoare totală de 10,2 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru amenajarea a 19,9 kilometri de piste pentru biciclete.

Solicitarea vine în completarea celorla lte proiecte ale primăriei pentru amenajarea de trasee, finanţate prin Programul Operaţional Regional şi respectiv prin PNRR. Lungimea totală a acestora este de peste 80 de kilometri.

„Continuăm să investim în infrastructura necesară tranziţiei spre sisteme de transport prietenoase cu mediul. Pe lângă programul de trecere spre transportul în comun electric, prin achiziţia de autobuze electrice şi troleibuze, al doilea palier pe care acţionăm este cel al transportului cu bicicleta. Astfel, astăzi, am depus un nou proiect de finanţare pentru noi piste pentru biciclete, care să le completeze pe cele aflate în implementare sau depuse pentru finanţare, astfel încât să ne atingem obiectivul ca până în 2026 braşovenii să aibă la mai puţin de 250 de metri de locuinţă o pistă pentru biciclete”, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban. AGERPRES