Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov a transmis, luni, că Primăria municipiului reşedinţă, în calitate de administrator al sectorului de drum de pe DN1 unde a avut loc duminică un carambol în care au fost implicate 17 autovehicule, a fost amendată pentru neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile.

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, instituţiei nu i-a fost transmis deocamdată procesul verbal de constatare a contravenţiei, astfel că o decizie privind o eventuală contestare a sancţiunii va fi luată ulterior.

Totodată, reprezentantul Primăriei Braşov a menţionat că, dacă pentru evenimentul rutier de duminică, poleiul de pe carosabil a fost cauza, municipalitatea se va îndrepta, la rândul său, împotriva operatorului de deszăpezire, care ar fi trebuit să acţioneze în vederea menţinerii carosabilului în stare de viabilitate.

Potrivit prevederilor OUG nr 195/2002, administratorul drumului public al unui drum, care nu asigură menţinerea stării de viabilitate a părţii carosabile se sancţionează cu 21-100 de puncte amendă, adică sume cuprinse între 3045 şi 14.500 lei.

Un număr de 17 autovehicule au intrat în coliziune, în lanţ, duminică, pe DN1, în zona cartierului Dârste din municipiul Braşov. Conform IPJ Braşov, în urma impactului între vehiculele implicate au rezultat doar avarii (tamponări), nefiind vătămată corporal vreo persoană. AGERPRES