Şapte terenuri de sport modernizate vor fi disponibile, din această toamnă, pentru braşovenii care vor să practice fotbalul, baschetul şi tenisul, lucrările, în valoare de peste 530.000 de lei, făcând parte din strategia municipalităţii de sprijinire a sportului de masă şi extindere şi modernizare a facilităţilor sportive şi de relaxare. Lucrările, care au început de aproximativ o lună, vor fi finalizate în scurt timp, a informat Primăria Braşov.

„Pentru copii, în special, căutăm să identificăm şi să amenajăm cât mai multe locuri de joacă sau pentru mişcare şi practicarea diferitelor sporturi. Am identificat aceste şapte terenuri, pe care se derulează lucrări de amenajare şi de dotare cu elemente specifice. O parte dintre ele sunt sub Tâmpa, pe Aleea Tiberiu Brediceanu, care a devenit un loc pentru mişcare şi relaxare atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Suntem într-o fază finală cu aceste lucrări, în zilele următoare vom finaliza şi celelalte locaţii, din celelalte zone ale oraşului şi le vom pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor, pentru a se bucura de ele”, a declarat primarul George Scripcaru.

Pe terenul de baschet din parcul de pe strada Soarelui va fi montat, în premieră pentru Braşov, un gazon de 2 cm grosime. „Chiar dacă pare o curiozitate, gazonul este potrivit şi pentru jocul de baschet şi pentru alte jocuri (fotbal, minifotbal, volei, tenis), fiind un gazon de tip „multisport”, care respectă norme internaţionale în domeniu, inclusiv cele ale Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA). Potrivit reprezentanţilor Serviciului Amenajare Zone de Agrement, gazonul artificial pentru baschet este o noutate în Braşov şi se bazează pe o tehnologie de umplere cu siliciu şi fulgi de latex, care asigură o amortizare suficientă pentru ca jocul de baschet să fie plăcut, dar care să nu împiedice dinamica obişnuită a mingii pentru acest sport”, conform sursei citate.

Accesul pe aceste terenuri va fi gratuit, după un program ce va fi stabilit în perioada următoare.

„Sunt terenuri puse la dispoziţia publicului în mod gratuit şi sper să fie utilizate în mod civilizat. Noi le vom întreţine şi în continuare, însă apelăm la părinţi şi la cei mai mari în special să aibă grijă de aceste locuri, pentru că ne dorim să fie utilizate un timp cât mai îndelungat şi nu au fost făcute pentru testat muşchii, aşa cum s-a întâmplat la Pietrele lui Solomon, unde unii au înţeles că băncile şi gardurile sunt acolo pentru a fi rupte. Şi acolo am refăcut aceste elemente şi sper să rămână în bună stare o perioadă cât mai lungă”, a spus primarul Braşovului. AGERPRES