Primăria Braşov a lansat un concurs internaţional de soluţii pentru reamenajarea Pieţei Sfatului, „punctul zero” al oraşului.

Primăria Braşov a publicat pe platforma SICAP şi a transmis către Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare necesare reamenajării Pieţei Sfatului, valoarea estimată a serviciilor de proiectare şi a premiilor acordate fiind de 1.598.527 lei, plus TVA.

Achiziţia se va desfăşura sub forma unui concurs internaţional de soluţii organizat de Ordinul Arhitecţilor de România (OAR).

Termenul de depunere a ofertelor este 1 aprilie şi, având în vedere că este vorba de un concurs internaţional, proiectanţii le vor putea comunica şi în limba engleză.

Conform temei de proiectare realizată de OAR, obiectivul concursului constă în formularea unei soluţii de amenajare a Pieţei Sfatului, respectând patrimoniul construit, ţinând cont de toate etapele istorice prin care a trecut această piaţă şi în acord cu elemente de peisaj valoroasele.

„Braşovul este cel mai vizitat oraş turistic din România după Bucureşti, iar punctul zero al Braşovului este reprezentat de Piaţa Sfatului. Acest simbol al Braşovului nu a mai trecut printr-un proces de renovare, de reamenajare, de reabilitare, de la finalul anilor ’80. Considerăm că este momentul ca acest proces să se întâmple. Dar nu oricum, ci printr-un concurs internaţional de soluţii, un concurs care să fie jurizat de arhitecţi cu experienţă de la nivel naţional şi internaţional”, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban. AGERPRES