scripcaru_george_2008.jpgInfrastructura, turismul si sportul sunt cele mai importante domenii pentru care municipalitatea brasoveana are proiecte pentru acest an. Primarul George Scripcaru a declarat ca inceperea lucrarilor la tronsonul trei de ocolire a municipiului, pe o distanta de 7 km, este unul dintre cele mai importante proiecte care trebuie realizate in 2010, cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare al Brasovului.

De asemenea, extinderea domeniului schiabil in Poiana Brasov, pentru care Guvernul a alocat suma de 9,5 milioane de euro este una dintre cele mai mari investitii in turism, a caror lucrari vor incepe in primavara acestui an.

Pe langa extinderea domeniului schiabil se va construi si un lac pentru tunurile care produc zapada artificiala pentru partiile de schi din statiune. Tot in acest an vor incepe lucrarile la Bazinul Olimpic, proiect aprobat de Guvern in luna decembrie 2009, pentru care s-a alocat suma de 6,5 milioane de euro. Iubitorii patinajului vor avea la dispozitie in acest an un patinoar acoperit, construit in Parcul Tractorul, din fonduri ale bugetului local, executat in proportie de 90%, care va fi inaugurat in urmatoarele luni.

Un alt proiect aprobat anul trecut de Ministerul Mediului este cel care priveste modernizarera Gradinii Zoologice aflata in cartierul Noua, la standarde europene. Primarul a mai precizat ca, in cadrul Directiei de Investitii din primarie va fi creat un colectiv de specialisti care sa lucreze numai la proiecte pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile in vederea demararii altor proiecte la nivelul municipiului.

In schimb, presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu spune ca, realizarea unor proiecte in judet depinde in cea mai mare masura de felul in care va arata bugetul de stat, si cati bani ii vor reveni judetului Brasov in acest an. Insa, construirea aeroportului international Brasov-Ghimbav este cel mai mare proiect de investitii caruia Consiliul Judetean ii va acorda cea mai mare importanta in acest an.

Si prefectul Ion Gontea spune ca va face tot ce depinde de el pentru ca in acest an sa inceapa constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov. „Ma fac mai mult partizanul autostrazii decat al aeroportului. Daca am avea autostrada intr-o ora jumatate am ajunge la aeropotul international Bucuresti-Otopeni. Bineinteles ca sustin si proiectul aeroportului de la Brasov”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Brasovului.

El a mai afirmat ca va solicita in permanenta Ministerului Transporturilor sa imbunatateasca infrastructura la DN 73 Brasov-Pitesti, un drum foarte solicitat de turisti care face legatura intre Bran-Fundata-Pitesti si apoi autostrada pana la Bucuresti, o cale de acces folosita de turistii care vin la munte. De asemenea, DN 73 A Rasnov-Paraul Rece, folosit de turistii care vor sa ajunga de la Predeal la Bran fara sa mai vina pana la Brasov, trebuie urgent reabilitat, sustine prefectul. Autoritatile locale spera ca in acest an nivelul investitiilor in judet sa fie mai ridicat decat anul trecut cand, comparativ cu anul 2008 au fost mai mici cu 20%. AGERPRES