Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie pentru realizarea unor grădini muzicale, mai exact pentru furnizarea şi montarea a trei ansambluri muzicale de exterior, contract în valoare de aproape 250.000 de lei.

Cele trei ansambluri urmează să fie montate în trei parcuri din municipiul Braşov – Parcul Nicolae Titulescu, Aleea de Sub Tâmpa şi Parcul Tractorul, iar instrumentele ce urmează să fie amplasate aici sunt concepute special pentru a fi montate în aer liber şi pentru a rezista în orice anotimp, indiferent de condiţiile meteorologice, şi la uz intens.

Realizarea „grădinilor muzicale” este al treilea proiect de bugetare participativă pentru care s-a lansat procedura de achiziţie, dintre cele cinci votate de braşoveni pentru a fi demarcate în acest an.

Primul ansamblu va avea 6 instrumente muzicale de exterior: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, o tobă mare tip Babel, o tobă tip Babel, un instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, un instrument aerofon tip Handpipes şi un xilofon orizontal tip Harmony. Cel de al doilea ansamblu cuprinde 4 instrumente: o tobă mare tip Babel, un instrument aerofon tip Handpipes, un set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes şi o tobă băncuţă tip Cajon. În ce priveşte al treilea ansamblu, acesta va fi format din 5 instrumente: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, un xilofon tip Sansa – Rimba Mysteria, un set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, un clopot tubular tip Cherub şi un balafon (marimbas) tip Akadinda.

Grădinile muzicale urmează să fie amenajate până la sfârşitul anului, durata de livrare şi montaj solicitată în caietul de sarcini fiind de 90 de zile de la emiterea comenzii/ordinului de către beneficiar. AGERPRES