Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţia a 10 tunuri mobile pentru producerea zăpezii artificiale pe domeniul schiabil din staţiunea Poiana Braşov, valoarea contractului fiind de 1,63 milioane de lei.

„Proiectul municipalităţii pentru modernizarea domeniului schiabil din Poiana Braşov continuă, în acest an, cu noi investiţii. Astăzi am lansat licitaţia pentru achiziţia a 10 tunuri de producere a zăpezii artificiale, pe care le vom utiliza, în principal, pentru pârtiile Lupului inferior şi Drumul albastru. Deşi reprezintă alternative foarte bune pentru schiori, mai ales că dispun de transport pe cablu propriu – telescaunul Lupului – aceste pârtii sunt ultimele care se deschid, din cauza lipsei de zăpadă. Tocmai de aceea, achiziţia acestor tunuri este o prioritate pentru noi, astfel încât, din sezonul următor, deschiderea zonei inferioare a domeniului schiabil să însemne inclusiv deschiderea celor două pârtii şi, implicit, reducerea timpului de aşteptare la transportul pe cablu”, a explicat primarul Braşovului, Allen Coliban.

Conform caietului de sarcini, tunurile vor funcţiona la o temperatură de maximum – 2,5 grade C, data de producţie nu trebuie să fie mai veche de 2021, trebuie să aibă staţii meteo individuale pentru măsurarea parametrilor ce determină calitatea zăpezii, sistem de iluminare în timpul funcţionării, lumină de avarie şi avertizare sonoră.

Modalitatea de adjudecare este cel mai bun raport calitate-preţ, astfel: punctajul financiar are o pondere de 60%, iar punctajul tehnic – 40%, din care numărul de trepte de reglare a debitului de apă: 15%, iar temperatura maximă pentru producerea zăpezii este de 25%.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 aprilie, ora 15.00.

În următoarele două săptămâni, Primăria Braşov va lansa licitaţia pentru o nouă investiţie în această zonă, instalarea sistemului de iluminat pe cele două pârtii, Lupului inferior şi Drumul albastru, a precizat Primăria Braşov într-o informare. AGERPRES