Primăria Braşov a început distribuţia de echipamente de protecţie pentru medicii de familie, în urma solicitării asociaţiei profesionale a acestora din municipiu, vineri fiind distribuite primele 2.000 de perechi de mănuşi şi tot atâtea măşti de protecţie, precum şi câteva sute de pastile de dezinfectant, a informat biroul de presă al Primăriei Braşov.

„Am avut o discuţie preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Braşov şi , având în vedere că sunt primii care intră în contact cu pacienţii, am luat decizia de a le asigura echipamentele de protecţie necesare. (…) Le mulţumesc pentru tot ceea ce fac pentru noi şi îi asigurăm de tot sprijinul nostru”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

„Până acum, ne-am descurcat pe cont propriu pentru că Ministerul Sănătăţii nu a trimis echipamente necesare pentru medicii de familie”, a declarat, conform aceleiaşi surse, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Braşov, dr. Andreea Neculau.

Primăria Braşov asigură, de asemenea, echipamentul de protecţie necesar şoferilor mijloacelor de transport în comun, operatorul din subordinea municipalităţii, RATBv. AGERPRES