Primăria Braşov va înlocui cişmelele din oraş cu unele care reduc consumul de apă şi sunt prevăzute cu adăpătoare pentru câini. Conform primarului Allen Coliban, prin această măsură se vine în întâmpinarea solicitărilor iubitorilor de animale.

„De-a lungul timpului am primit tot mai multe solicitări de la iubitorii de animale pentru a asigura un astfel de sistem. Era o facilitate necesară, care se adaugă celor existente: locurile de plimbare pentru câini, dispenserele pentru pungi şi coşuri de deşeuri dedicate. În paralel, am demarat proiectul de extindere al sistemului de cişmele la terenurile de sport pe care le-am amenajat în cartiere, la locurile de joacă şi cele de agrement. În prima etapă vom monta cişmele acolo unde avem relativ aproape reţelele de apă şi canalizare”, a precizat primarul Allen Coliban.

Primăria Braşov a achiziţionat în total 24 de cişmele, de două modele, ambele cu adăpătoare pentru câini, valoarea totală a contractului este de 240.140 de lei, la care se adaugă TVA.

Primul model, din care au fost deja montate 7 dintr-un total de 12 cişmele, sunt din oţel zincat la cald, vopsit cu aspect tip „lovitură de ciocan” şi sunt dotate cu două robinete metalice cu temporizator pentru controlul debitului de apă şi două cuve metalice dispuse de-o parte şi de alta a corpului central, în partea superioară pentru uzul persoanelor, iar în cea inferioară, pentru animale.

Celelalte 12 cişmele, din al doilea model, sunt executate integral din oţel zincat la cald şi vopsit în câmp electrostatic cu vopsea pulbere termorezistentă în culoarea gri. Acest model are cuvă în partea inferioară şi este dotat cu două robinete metalice, temporizate, pentru controlul debitului de apă, se precizează într-o informare transmisă, marţi, de Primăria Braşov. AGERPRES