Municipalitatea braşoveană a achiziţionat 10 autobuze electric hibrid marca Mercedes, contractul în acest sens, în valoare de 13 milioane de lei plus TVA, fiind semnat de primarul Allen Coliban şi reprezentanţii companiei germane.

Primarul Braşovului a subliniat, cu acest prilej, că ţinta sa este transformarea Braşovului într-unul dintre primele municipii mari cu transport 100% verde.

„Este o achiziţie cu impact direct asupra mediului, îmbunătăţim zona aceasta sensibilă a calităţii aerului în Braşov. Reducerea emisiilor poluante este estimată la 17% pe liniile deservite. (…) Cred că introducerea mijloacelor de transport public prietenoase cu mediul ar trebui să fie un element de mândrie pentru braşoveni şi unul care să ajute la creşterea utilizării transportului în comun”, a afirmat Allen Coliban.

Cele 10 autobuze tip Citaro hibrid, de circa 12 metri lungime, care vor fi livrate în cel mult 12 luni, vor deservi partea de nord a municipiului Braşov şi vor înlocui altele mai vechi, Diesel Euro 3, din parcul auto al operatorului local de transport în comun şi, în acelaşi timp, vor disponibiliza altele mai noi, care vor deservi alte trasee urbane şi metropolitane.

În ultimii ani, operatorul local de transport în comun, RATBV, a fost dotat cu autobuze electrice SOR, fabricate în Cehia şi troleibuze ale firmei poloneze Solaris, o parte din cele câteva zeci de vehicule contractate fiind deja livrate anul trecut. AGERPRES