Primăria Brăilei a pus în funcţiune o aplicaţie pentru rezervarea online a parcărilor de domiciliu

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a făcut public faptul că, începând de pe 13 ianuarie brăilenii au la dispoziţie o aplicaţie de rezervare online a locurilor pentru parcările de domiciliu, noutate care se înscrie într-un amplu program smart city de modernizate a serviciilor publice, demarat la nivelul municipiului.

“Pentru a evita aglomeraţia de la ghişee, deplasarea şi pierderea de timp, Primăria Brăila le pune la dispoziţie brăilenilor instrumente moderne de plată. Începând de astăzi, brăilenii îşi pot rezerva, plăti şi contracta online parcările de domiciliu. Am considerat că trebuie să inovăm acest domeniu de activitate şi să realizăm de acasă rezervarea, plata şi contractarea parcărilor de domiciliu, fără a mai fi nevoit să te deplasezi la Primăria municipiului pentru acest lucru. În paralel, pentru cei care nu stăpânesc această modalitate nouă de rezervare şi nu sunt foarte familiarizaţi cu tehnica de calcul, aceştia pot veni în continuare la sediul SUPAGL, pentru a-şi rezerva clasic locul de parcare”, a declarat primarul Dragomir.  Cei care sunt titulari ai locurilor de parcare vor avea drept de preempţiune până la finalul anului şi vor primi o notificare pe e-mail în viitor cu 30 de zile înainte de expirarea rezervării locului de parcare, iar ca bonus, vor fi notificaţi pe e-mail pe viitor cu 30 de zile înainte de expirarea ITP.

Programul poate fi accesat la https://parcaribraila.gisapp.ro/index, iar persoanele care îşi vor rezervă un loc de parcare pentru următorii 5 ani şi vor face plata în avans, vor avea facilitatea de a achita contravaloarea taxei actuale, de 200 lei pe an, nefiind afectaţi de posibilele majorări ale taxei din anii următori. AGERPRES