Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a declarat că primăria îşi va înfiinţa anul viitor propriul serviciu de plombare a gropilor şi de reparare a trotuarelor din oraş. Dragomir a explicat că s-a ajuns la această soluţie deoarece lucrările de plombare a gropilor din oraş sunt blocate în momentul de faţă, pe de o parte de complicarea Legii achiziţiilor publice, iar pe de altă parte de societăţile „contestatare de meserie”, care nu mai suferă niciun fel de repercusiuni financiare în cazul în care reclamaţiile lor nu se adeveresc.

„Am avut mai multe discuţii şi, anul viitor, vom avea serviciul propriu de asfaltări al Primăriei Brăila. Avem în buget pusă pentru anul acesta suma de 90 de miliarde lei vechi pentru asfaltări, nu putem să o cheltuim, ne rămân banii şi am decis ca din aceşti bani să ne dotăm anul viitor cu utilaje necesare intervenţiei rapide, pentru asfaltarea tuturor gropilor din oraş şi pentru asfaltarea trotuarelor. Nu vom cumpăra utilaje foarte mari, nu vom intra pe lucrările mari de infrastructură”, a declarat Dragomir.
Edilul a precizat că şi în prezent licitaţia pentru plombarea gropilor din municipiul Brăila este blocată de o firmă din Galaţi, care a contestat procedura şi a solicitat suspendarea licitaţiei. În aceste condiţii, lucrările pentru asfaltarea şi plombarea gropilor din municipiul Brăila nu s-au mai putut efectua anul acesta. AGERPRES