Proprietarii de panouri publicitare amplasate fara autorizatie pe domeniul public din municipiul Braila au fost somati sa le demonteze in zece zile, altfel primaria va trece la demolarea lor, iar firmelor detinatoare le vor fi imputate costurile operatiunii.
Potrivit primarului de Braila, Aurel Simionescu, la o prima evaluare au fost descoperite 30-35 de astfel de panouri amplasate ilegal pe domeniul public, iar proprietarii acestora au primit termen zece zile sa le ridice de acolo.

„Le-am cerut public sa le ridice, dupa care vom face o licitatie pe amplasamente. De exemplu, daca scoatem 40 de panouri la licitatie, maxim zece sa ia fiecare, ca sa nu cream un monopol in Braila si sa intram in legalitate. Nu putem sa ramanem in continuare pe o astfel de formula ambigua, cand fiecare mai pune cate un panou din cand in cand”, a declarat primarul.

Aurel Simionescu a precizat ca nu este suparat pe agentii economici care fac reclama pe panouri, ci pe detinatorii acestora, care incaseaza chirii pentru expunerea afiselor publicitare, insa uita sa mai plateasca ceva si la bugetul local.