Primaria Braila a platit avansul pentru statia de epurare

simionescu__aurel.jpgPrimaria Braila a platit avansul pentru realizarea statiei de epurare consortiului turco-german “System Yapi” – “Passant”, care a castigat licitatia pentru executarea lucrarii.

Potrivit primarului Brailei, Aurel Simionescu, este vorba despre un avans de 3,5 milioane lei, suma intreaga pentru realizarea acestui proiect, castigat in cadrul componentei pe fonduri europene ISPA, fiind de peste 19 milioane de euro.

“Firma care a castigat licitatia se misca repede, iar aceasta formula de abordare a problemei ne da increderea ca lucrarile vor demara intr-un timp cat mai scurt si se vor incadra in graficele propuse”, a declarat primarul.

Contractul pentru realizarea statiei de epurare de la Braila a fost semnat pe 15 ianuarie 2009, cu o luna intarziere fata de data castigarii licitatiei, pentru ca licitatia a fost contestata de un consortiu din Grecia. Executarea statiei de epurare treneaza de trei ani, lucrarea fiind adjudecata initial de catre firma italiana “Termomecanica”, care nu a facut insa nimic in tot acest timp, motiv pentru care contractul a fost reziliat, fiind organizata o alta licitatie.

Statia de epurare este una din componentele programului ISPA, alaturi de realizarea sistemului de canalizare din municipiu si a unui canal colector, proiect castigat de firma greceasca SC “Athena”, care are, la randul ei, intarzieri in ceea ce priveste graficul de predare a lucrarilor. Daca termenul de realizare a lucrarilor, respectiv 31 decembrie 2010, nu va fi respectat, Uniunea Europeana va solicita returnarea celor 45 milioane de euro investiti la Braila in aceste proiecte.