Primăria municipiului Botoşani a depus un proiect privind „Construirea de insule ecologice digitalizate” prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitatea botoşăneană.

Potrivit comunicatului, prin acest proiect se doreşte amenajarea a 200 de insule ecologice digitalizate, pentru dezvoltarea unui sistem eficient de management al deşeurilor la nivelul municipiului Botoşani.

„Vor fi 110 insule cu containere supraterane, 70 insule supraterane încasetate, 20 insule subterane cu containere individuale. Toate vor avea câte cinci containere pentru cele cinci tipuri de deşeuri, biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton”, au precizat oficialii Primăriei.

Conform acestora, totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului se ridică 3,8 milioane de euro.

În prezent, pe raza municipiului Botoşani există 81 de platforme de colectare a deşeurilor construite în sistemul clasic şi care servesc exclusiv pentru colectarea deşeurilor menajere şi reciclabile provenite din gospodăriile de tip condominiu. AGERPRES