Municipalitatea botosaneana va organiza pe data de 7 martie un spectacol dedicat Zilei Femeii. Este vorba despre un eveniment prin care se doreste aducerea unui sentiment de recunostinta botosanencelor care au facut ca numele municipiului sa fie recunoscut in tara si in strainatate.
Actiunea se desfasoara la initiativa doamnei Viorica Hrustovici, cunoscuta pentru implicarea si devotamentul acordate reprezentarii femeii in judet prin diferitele actiuni organizate de aceasta pana acum.

Primaria Botosani isi propune ca in cadrul unui spectacol de gala sa ofere o serie de distinctii acelor femei care si-au adus aportul de-a lungul timpului la recunoasterea Botosanilor in lume. Pentru aceasta a fost solicitat sprijinul institutiilor abilitate din Botosani pentru a furniza propuneri, in acest sens fiind alese in final cele mai reprezentative femei pe domenii de activitate, cum ar fi medicina, invatamant, cultura, teatru, justitie, sport, afaceri, etc. „Gala valorilor feminine din Botosani”, asa cum a fost intitulat spectacolul, va avea loc pe data de 7 martie la sala mare a Teatrului Mihai Eminescu si va fi precedata de o expozitie organizata in foaierul teatrului intitulata „Emanciparea femeii – Pasi pe un drum fara sfarsit”, apartinand doamnei Viorica Hrustovici. Tot in aceeasi zi, de la ora 16.30, in cadrul aceleasi actiuni, va avea loc la Galeriile de Arta vernisajul expozitiei „Femeia in arta”, realizata de Muzeul Judetean in colaborare cu muzeele de arta din Moldova: Piatra Nemt, Suceava, Falticeni.

Spectacolul de gala in care vor fi acordate distinctiile va incepe la ora 18.00 si este organizat impreuna cu Asociatia Culturala „Cheia Sol” din Botosani. Grupul de copii coordonat de Oana Puscasu va sustine programul artistic al serii dedicate celebrarii femeilor.