Primăria Botoşani începe acordarea de tichete sociale copiilor preşcolari din familiile defavorizate

portariuc_ovidiu_2013.jpgPrimarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a anunţat că începe acordarea tichetelor sociale copiilor preşcolari din familiile defavorizate. Părinţii care îndeplinesc condiţiile legii vor primi în fiecare lună, în perioada septembrie- iunie, câte un tichet social cu valoarea nominală de 50 lei pentru fiecare minor aflat în întreţinere.

Condiţiile pentru acordarea tichetelor sunt ca vârsta copilului să fie cuprinsă între trei şi şase ani, copilul să fie înscris la grădiniţă, iar venitul lunar pe membru de familie să fie de maximum 284 lei. Tichetele se vor acorda pe baza declaraţiei pe proprie răspundere a părinţilor şi a actelor doveditoare privind componenţa şi veniturile familiei şi frecventarea activităţilor de la grădiniţă. După depunerea acestor documente, ce vor fi verificate de către Primărie, va începe perioada de acordare propriu-zisă a tichetelor.

Tichetele ce vor fi emise până la 1 noiembrie vor fi valabile până la sfârşitul anului, iar cele emise după 1 noiembrie vor avea termen de valabilitate până la 31 decembrie 2017. În schimbul acestor tichete, părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor vor putea cumpăra bunuri şi servicii constând în alimente, îmbrăcăminte, rechizite şcolare şi obiecte de igienă.

“De astăzi, funcţionarii de la Serviciul Public de Asistenţă Socială vor fi la dispoziţia celor îndreptăţiţi să primească aceste tichete. E timp suficient pentru acordarea tichetelor, deci părinţii nu trebuie să se îngrijoreze că, dacă nu vor veni în zilele următoare nu vor mai primi aceste drepturi. Colegii mei din Primărie lucrează la aceste dosare, astfel încât tichetele vor ajunge la toţi copiii care au nevoie de aceşti bani”, a declarat Ovidiu Portariuc. AGERPRES