primaria_botosani.jpgPrimăria municipiului Botoşani a solicitat asociaţiilor de proprietari expertizarea tuturor imobilelor construite înainte de 1978 pentru a se stabili dacă acestea prezintă risc seismic, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, solicitarea a fost făcută în baza Ordonanţei 20/1994 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, care prevede că ”proprietarii şi, după caz, administratorii spaţiilor publice cu altă destinaţie, situate la parterul şi, după caz, la subsolul şi/sau la alte niveluri ale clădirilor de locuit multietajate, cu peste P+3 etaje, construite înainte de anul 1978, au obligaţia să acţioneze proporţional, în solidar cu proprietarii locuinţelor şi cu asociaţia de proprietari, pentru expertizarea tehnică a structurii de rezistenţă a întregii clădiri, în termen de doi ani de la data primirii notificării”.

Viceprimarul a menţionat că cererea respectivă a avut la bază şi unele petiţii primite de la cetăţeni. ”Am cerut acest lucru ţinând cont atât de realitatea momentului, cât şi de anumite petiţii primite din partea unor cetăţeni. Nu sunt foarte multe imobile în Botoşani care au fost construite înainte de 1978, dar nu ştim exact pentru că există cărţi de imobil care se află la asociaţiile de proprietari”, a afirmat Cosmin Andrei. AGERPRES