Începerea lucrărilor la Parcul de Agrement Cornişa este cel mai important obiectiv al primarului municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, pe acest an. În acelaşi timp, odată cu realizarea Parcului, edilul mizează şi pe atragerea de investiţii de până în zece milioane de euro în zona adiacentă acestuia.
„Este un proiect extrem de important pentru dinamizarea turismului în Botoşani”, a declarat Ovidiu Portariuc, care susţine că pe lângă investiţia ce se realizează în Parcul Cornişa îşi propune să atragă în zonele adiacente investiţii pentru că funcţionarea Parcului să fie şi profitabilă.
„Parcul trebuie creat într-o zonă de servicii turistice şi de agrement, într-o multitudine de servicii care să atragă clienţii, să poată să rămână o zi sau două în Botoşani sau în locaţiile limitrofe, acolo unde ne va permite terenul, să ne extindem, bineînţeles cu ajutorul investitorilor privaţi”, a spus edilul municipiului.
Acesta doreşte să se bazeze pe atu-urile judeţului, pe lângă peisaje şi turismul rural ce poate fi dezvoltat, să se dezvolte acea partea a agriculturii ecologice şi turismului ecologic. „Este un turism de nişă, pensiuni cu hrana ecologică, astfel încât să putem fi percepuţi în această zonă, legaţi de turismul din Bucovina, astfel ca turiştii ce vor veni în Bucovina să poată veni la Botoşani, nu doar pentru o piscină sau un bazin de înot”, a precizat Portariuc. Acesta susţine că există investitori privaţi, atât din ţară cât şi din străinătate, care au venit şi au propus investiţii. „Sunt investitori care au venit şi ne-au propus diverse investiţii în zonă. Avem chiar şi investitori din Italia care şi-au manifestat interesul de a investi în zona adiacentă parcului Cornişa”, a spus Portariuc. Primarul preconizează ca lucrările la parcul Cornişa să înceapă la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai
Reabilitarea şi consolidarea Teatrului „Mihai Eminescu”, a Parcului „Mihai Eminescu” şi a Grădinii de vară sunt alte obiective ale municipalităţii asumate pentru anul acesta. Din cele declarate de Ovidiu Portariuc, pentru reabilitarea Teatrului s-au alocat 21 de milioane de lei, din fonduri europene. La această dată se lucrează la documentaţie, urmând ca apoi să fie publicat anunţul pe SEAP şi licitaţia pentru atribuirea lucrării.
Un alt obiectiv al edilului este şi Grădina de vară, care nu se regăseşte în proiectul Teatrului. „Dorim să rezolvăm şi situaţia Grădinei de vară, eu aş opta să mergem în parteneriat public privat. Sunt interesat să nu arate zona centrală în paragină”, a declarat Ovidiu Portariuc.