Primăria Botoşani a primit garanţia bancară de 11,7 milioane lei pentru construcţia parcului Cornişa

portariuc_ovidiu1.jpgPrimăria municipiului Botoşani a obţinut o scrisoare de garanţie bancară de 11,7 milioane de lei necesară prefinanţării proiectului privind construcţia “Parcului regional de agrement turistic şi sportiv Cornişa”. Scrisoarea de garanţie asigurată de CEC Bank a fost aprobată, luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Proiectul privind construcţia “Parcului regional de agrement turistic şi sportiv Cornişa”, una dintre cele mai importante investiţii din judeţ, are o valoare de 87,9 milioane de lei fiind cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, în cadrul Programului Operaţional Regional – Axa 5.

Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, “prefinanţarea de 35% din valoarea eligibilă a proiectului se acordă pe baza unui instrument de garantare emis în condiţiile legii”. Pentru obţinerea acestei scrisori de garanţie, municipalitatea a organizat o licitaţie publică.

Lucrările de construcţie la complexul Cornişa au demarat în vara acestui an, urmând a fi finalizate peste doi ani. Proiectul prevede crearea a mai multe sute de locuri de muncă în urma realizării parcului de agrement turistic şi sportiv. AGERPRES