Solutia de micsorare a timpului de lucru si de intrare in concediu neplatit timp de zece zile pentru angajatii de la stat a fost intuita inca de luna trecuta de autoritatile locale din orasul Bocsa. Aici, toti salariatii din Primaria Bocsa au venit la lucru doar cinci ore pe zi si au fost platiti cu numai 60% din salariu.

Primaria a dorit sa reduca din cheltuieli, numai ca, din pacate, aceste sacrificii nu au fost suficiente, iar din luna octombrie, in orasul Bocsa vor ramane fara loc de munca 30% dintre cei care lucreaza pentru administratia orasului.

Primaria Bocsa are in prezent 180 de angajati. Cu totii, de la femeia de serviciu si pana la primar, au fost de acord cu reducerea timpului de lucru in luna august si, totodata, diminuarea salariilor cu 40 la suta. „In acest fel s-a dorit efectuarea unei economii la bugetul local, contributiile cetatenilor fiind tot mai mici, din cauza disponibilizarilor si a falimentului mai multor firme. Cum in primele sase luni ale acestui an, la Primaria din Bocsa s-a inregistrat un deficit bugetar de aproape un milion, este nevoie sa se treaca si la reduceri de personal”, a declarat primarul orasului Bocsa, Mirel Patriciu Pascu.

Drept urmare, in luna octombrie vor fi trecuti in somaj aproximativ 50 de lucratori de la Serviciul de gospodarire a orasului, acestia nemaiavand ce lucrari sa realizeze, tot din lipsa fondurilor. Primarul spera totusi ca pana in primavara situatia sa se reglementeze si sa-i poata chema din nou la munca pe salariatii disponibilizati.