Primaria Bistrita renunta doar la posturile deja vacante

gaurean_florin.jpgSingurele reduceri din Primaria Bistrita, care urmeaza a fi operate din acest an, fac referire la posturile care sunt vacante si nu au fost ocupate de ani buni.

Viceprimarul Bistritei, Florin Gaurean, a declarat ca, in baza noii organigrame, se va renunta la circa 50-60 de posturi din administratie, dintre care 90% sunt posturi care oricum nu sunt ocupate, iar restul sunt din randul personalului contractual.

“Am plecat de la principiul ca acolo unde primaria a functionat, pana la aceasta data, cu o schema de personal cu locuri vacante, inseamna ca acestea nu au adus un prejudiciu in functionarea corecta a primariei si am propus ca macar aceste posturi, care nu au fost ocupate pana la ora actuala si alte cateva posturi, care, intr-adevar, erau artificial introduse in anumite state de functii, sa fie reduse”, a spus Gaurean.

Primaria Bistrita va renunta si la cei cinci angajati de intretinere ai Centrului municipal de cultura (dulgheri, tamplari, lacatusi), ale caror atributii vor fi preluate de personalul de specialitate din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public. In schimb, in locul celor cinci posturi vor fi angajati, cu jumatate de norma, artisti. Potrivit viceprimarului Florin Gaurean, in urma modificarii organigramei primariei, se vor externaliza mai multe servicii, pentru ca, in final, numarul de angajati ai primariei sa fie redus, de la 831, cat este in prezent, la aproximativ 450.