Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că de la 1 iulie va începe să funcţioneze, în cadrul primăriei, un centru de informare şi suport dedicat românilor din diaspora, Bistriţa devenind primul oraş din ţară care oferă o astfel de facilitate.

„Deschidem centrul de informare şi suport pentru cetăţenii români din diaspora, începând cu data de 1 iulie. Bistriţa este primul oraş din România care va avea acest tip de serviciu pentru românii din diaspora”, a spus Turc.

Iniţiativa acestui centru a fost anunţată încă de anul trecut, timp în care Primăria Bistriţa a încheiat protocoale cu mai multe instituţii ale statului, pentru a putea oferi cetăţenilor reveniţi din străinătate, într-un singur loc, informaţii cât mai diverse şi cât mai complete.

În baza acestor protocoale, la acest centru se vor oferi informaţii şi consiliere despre oportunităţile de angajare existente, despre diversele prestaţii sociale şi pensii, despre cum se poate înfiinţa o firmă, cum pot fi înscrişi copiii la şcoală sau la grădiniţă sau despre eliberarea actelor de identitate.

Acest centru va funcţiona în acelaşi spaţiu cu cel de informare turistică şi va fi deservit de doi angajaţi, care, potrivit primarului, vor fi detaşaţi din cadrul personalului existent, astfel că nu se vor face noi angajări. AGERPRES