Primaria Bistrita face concurenta ziarelor on line

Primaria municipiului Bistrita a lansat, luni, varianta on line a ziarului propriu, ce o are ca redactor-sef pe Floare Gaftone, secretarul primariei, publicatia reusind inca de la primele ore sa atraga peste 300 de vizitatori.

Varianta on line a fost lansata la trei ani dupa aparitia primei editii print a ziarului Primariei Bistrita, publicatie lunara care se distribuie gratuit la chioscuri si contine, in general, date despre hotararile de consiliu local, despre activitatile primariei si institutiilor subordonate, anunturi publice, dar si editoriale semnate de alesii locali.

De acest ziar on line se vor ocupa, printre altii, fosti si actuali purtatori de cuvant, dar si ex-jurnalisti. Astfel, secretarul de redactie este o fosta ziarista de la un cotidian local, Anamaria Chicherita, iar in colectivul de redactie se afla purtatorul de cuvant al primariei, Mihai Rusti, si fostul purtator de cuvant de cuvant al Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud din perioada 2005-2009, Mihaela Dobra, actualmente angajata a primariei.

Daca editia print contine informatii selectate din activitatea lunara a primariei, editia on line incearca sa aduca zilnic noutati din activitatea municipalitatii, motiv pentru care intra in concurenta directa cu cele patru ziare on line din municipiu, cele mai vechi avand deja aproape doi ani pe piata. AGERPRES