Primăria Bistriţa este dispusă să cheltuiască peste 27 milioane lei pentru amenajarea unei pârtii de schi

schi_2.jpgPrimăria municipiului Bistriţa organizează, la începutul lunii noiembrie, licitaţie pentru lucrările de amenajare a unei pârtii de schi în extravilanul localităţii, într-o zonă în care se doreşte amenajarea unui complex de agrement, denumit “Wonderland”. Potrivit anunţului publicat pe SEAP, valoarea estimată a lucrărilor depăşeşte 27 milioane lei, echivalentul a peste şase milioane euro, iar data limită de depunere a ofertelor este 3 noiembrie.

Pentru amenajarea acestei pârtii de schi vor fi nevoie de lucrări de defrişare şi nivelare a zonei, realizarea instalaţiei pentru transport pe cablu, construcţia clădirilor necesare, instalaţii de producere a zăpezii artificiale, lucrări de instalaţii electrice şi amenajare drumuri şi platforme betonate. Valoarea lucrărilor a fost estimată la aproximativ 25,55 milioane lei, diferenţa până la 27,32 milioane lei reprezentând cheltuielile neprevăzute.

Complexul de agrement ce urmează să fie construit pe Dealul Cocoşului din localitatea componentă Unirea reprezintă unul dintre proiectele cu care primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a câştigat primul mandat, în anul 2008, însă acesta a întâmpinat opoziţie nu doar în Consiliul Local, ci şi în rândul populaţiei.
Pentru realizarea pârtiei de schi, dar şi a altor proiecte, municipalitatea a accesat în luna februarie un credit bancar în valoare de 40 milioane lei, pe o perioadă de zece ani. AGERPRES