Primaria Bistrita va aloca in luna august, printr-o rectificare de buget, peste 110.000 de lei pentru 198 de familii din municipiu, debransate de la sistemul centralizat de incalzire si ale caror venituri nu le permit achizitionarea de centrale termice.
Primarul Bistritei, Vasile Moldovan, a declarat ca Directia de servicii sociale din cadrul administratiei locale a efectuat anchete sociale la 935 de familii care au fost debransate anul acesta, insa numai 198 au indeplinit conditiile pentru a putea beneficia de ajutoarele primariei.

Municipalitatea va achizitiona, pentru fiecare familie, boilere electrice de 50 de litri si calorifere pe ulei, pentru ca acestea sa poata beneficia de caldura si apa calda iarna urmatoare. Majoritatea beneficiarilor sunt pensionari ale caror venituri pe membru de familie nu depasesc 390 de lei.

Debransarea clientilor Directiei de termoficare din cadrul Primariei Bistrita a avut loc in luna aprilie, cand Consiliul Local a decis ca acest sistem este ineficient, mai ales ca directia, desi fusese infiintata abia in luna octombrie a anului trecut, acumulase datorii de aproximativ 300.000 de lei numai pe lunile noiembrie si decembrie.

Directia de termoficare a preluat, in urma cu un an, activitatea fostei societati de termoficare Proditerm, ajunsa in stare de lichidare, dupa ce datoriile catre furnizori s-au ridicat la aproape 6 milioane de lei, ceea ce a adus firma in stare de faliment.