cretu_ovidiu2.jpgPrimarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că s-a reuşit finalizarea unuia dintre proiectele europene aflate pe lista celor cu risc de neimplementare până la data scadentă de 30 iunie, astfel că banii europeni nu s-au pierdut decât în proporţie de 2,42%.
Este vorba despre un proiect de reabilitare termică a unor blocuri de locuinţe în valoare de peste 17,7 milioane lei, care, deşi a avut un termen de finalizare de 22 luni, nu a putut fi finalizat până la data de 31 decembrie 2015.

„Am finalizat proiectul de îmbunătăţire a eficienţei energetice Bistriţa 2, un proiect care a cuprins 15 blocuri de locuinţe şi este unul dintre cele două proiecte cu finanţare din fonduri europene pe care nu am reuşit să le finalizăm la sfârşitul anului 2015, motiv pentru care din bugetul local am suportat diferenţa care nu a fost realizată. E vorba de o cotă de 2,42%, iar suma este de 321.000 lei”, a spus Creţu.

Întrebat despre cel de-al doilea proiect, edificarea şi construirea campusului şcolar al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, pentru care primăria trebuie să achite din bugetul local circa 18 milioane lei, primarul spune că termenul de finalizare a fost prelungit şi că nu vor exista alte penalităţi. „Ne-am obişnuit ca regulile să se modifice în timpul jocului. Proiectele care sunt peste cinci milioane de euro pot să fie finalizate până în anul 2019, fără penalităţi. Noi îl vom termina în luna august. Încurcătura care a fost acolo a fost faptul că în proiect nu au fost prinse utilităţile”, susţine edilul.

Proiectul legat de campusul şcolar a avut o valoare totală de peste 30 milioane lei, din care mai bine de jumătate va trebui suportată din bugetul local, având în vedere că termenul de finalizare de 15 luni nu a fost respectat. AGERPRES