Primăria Baia Mare va lua un credit de 76 milioane lei, necesar cofinanţării unor investiţii

Primăria municipiului Baia Mare va apela la un credit bancar în valoare de 76 milioane lei, necesar cofinanţării unor investiţii locale, a precizat edilul Cătălin Cherecheş.

“Proiectul de hotărâre care vizează creditul de investiţii în sumă de 76 milioane lei a fost aprobat la Consiliul Local, urmând să parcurgem toate procedurile efectuării creditului. Suma atrasă urmează a fi folosită în cofinanţarea unor proiecte locale”, a spus Cătălin Cherecheş. Potrivit proiectului de hotărâre al Consiliului Local Baia Mare, administraţia locală garantează creditul atras prin veniturile proprii.

De asemenea, primarul municipiului Baia Mare fost mandatat să semneze contractul de credit de investiţii, contractul de ipotecă asupra creanţelor rezultate din veniturile proprii ale autorităţii administraţiei publice locale şi contractul de ipotecă mobiliară cu banca.

Primăria municipiului Baia Mare derulează o serie de investiţii în domeniul infrastructurii rutiere, dar şi alte proiecte care necesită sume suplimentare reprezentând partea de cofinanţare. AGERPRES