Primăria Baia Mare va închiria sălile de sport şi terenurile în aer liber

Sălile de sport şi terenurile în aer liber care aparţin unor şcoli şi licee din municipiul Baia Mare vor putea fi închiriate, în afara orelor de program, de asociaţii sportive, fundaţii, cluburi sportive sau ONG-uri locale pentru diferite evenimente, a precizat primarul Cătălin Cherecheş.

“Sălile de sport aflate în administrarea unor şcoli din municipiul Baia Mare vor putea fi închiriate pentru activităţi extra-şcolare de către asociaţii sportive, cluburi sportive, fundaţii sau ONG-uri locale contra unei sume stabilite de Consiliul Local. În paralel, CL a fost de acord ca aceleiaşi spaţii să fie închiriate în cazul care vom avea solicitări pentru evenimente culturale, simpozioane sau evenimente artistice, fireşte respectând toate normele de exploatare a unei asemenea spaţiu”, a spus Cătălin Cherecheş.

Conform hotărârii CL Baia Mare, sălile de sport ale şcolilor vor putea fi închiriate din luna octombrie. Tarifele pentru închirierea ocazională a sălilor de sport au fost stabilite astfel: grupuri pentru jocuri sportive-fotbal-150 de lei/ora; baschet, handbal, volei 100 de lei/ora tenis, badminton, tenis de masa arte marţiale, dans sportiv, aerobic 40 de lei/ora; pentru activităţi artistice, culturale sau alte evenimente 150 de lei/ora.

Totodată, închirierea ocazională a terenurilor de sport, în aer liber, din şcoli şi licee, pentru activităţi sportive şi competiţii, costă 20 lei/ora. Cluburile, fundaţiile, asociaţiile şi alte ONG-uri recunoscute legal pot închiria sălile de sport sau terenurile în aer liber, inclusiv asociaţiile pensionarilor la următoarele tarife: închirierea ocazională a sălilor de sport, din şcoli şi licee 10 lei/ora; închirierea ocazională a terenurilor de sport, în aer liber, din şcoli şi licee – 3 lei/ora.

De asemenea, pentru închirierea spaţiilor pentru simpozioane şi conferinţe, pe o durată maximă de 3 zile, tariful a fost stabilit la 2 lei/mp/zi. Pentru închirierea sălilor amenajate pentru activităţi artistice, culturale, tariful este de 0,2 lei/mp/ora.

Totodată, CL Baia Mare a stabilit şi tarifele pentru cazarea studenţilor în camerele de cămine: cameră cu 3 paturi – 150 de lei; cameră cu 4 paturi – 120 de lei; cameră cu 5 paturi – 110 lei; camere cu 6 paturi – 100 de lei, acestea fiind tarife lunare. AGERPRES