Primăria municipiului Baia Mare a făcut o ofertă financiară pentru cumpărarea sediului fostei companii miniere Remin, situat în zona centrală a oraşului, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

„Am făcut o ofertă în termeni clari de a cumpăra imobilul situat în vecinătatea primăriei (…). Odată cu fostul sediu, intenţionăm să cumpărăm şi Complexul Hotelier Maramureş cu terenul aferent, situat aici, în apropiere. Pe terenul în suprafaţă de 5.700 metri pătraţi pe care se află sediul Remin am oferit 5.636.900 de lei, iar pe cel care e amplasat complexul hotelier 4.386.000 de lei. Preţul a fost fixat în urma evaluării efectuate de o firmă de consultanţă”, a precizat Cătălin Cherecheş.

Potrivit acestuia, documentaţia de achiziţie aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local a fost trimisă poştal administratorilor judiciari, compania minieră fiind în insolvenţă.

Edilul anunţa, pe 27 septembrie, că se intenţionează achiziţia unor imobile care să găzduiască o serie de servicii publice.

„Intenţia noastră e să aducem într-un singur loc o parte din serviciile publice, acum, operative prin alte clădiri din oraş (…). Avantajul îl reprezintă poziţionarea clădirilor într-un loc central, accesibil uşor publicului, spaţii care ar permite unor servicii să fie mult mai eficiente în relaţia cu publicul pentru diferite probleme care necesită a fi rezolvate”, afirma atunci Cătălin Cherecheş.

Remin şi-a redus toate activităţile de procesare a minereurilor neferoase – argint, aur, cupru, wolfram – din anul 2007, odată cu sistarea subvenţiei de stat pentru industria minieră. AGERPRES