Primăria Baia Mare este obligată, printr-o sentinţă a Tribunalului Maramureş, să plătească peste 2 milioane de lei companiei S.C. Drusal S.A., firma privată care execută, în baza unui contract anual, salubrizarea municipiului.

Firma a acţionat municipalitatea în instanţă pentru neplata serviciilor de salubrizare prestate in perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2015, conform site-ului Tribunalului Maramureş.

Instanţa a admis acţiunea firmei Drusal şi a obligat Primăria municipiului Baia Mare la plata sumei de 2.033.569,33 lei, la care se adaugă cheltuieli de judecată de 19.000 lei.

Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

„Respinge excepţia de nelegalitate şi excepţia nulităţii absolute a art. 18 alin.7 din Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare din Municipiul Baia Mare nr. 27273/20.11.2006, invocate de pârâţii Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Baia Mare şi Consiliul Local al Municipiului Baia Mare. Admite în parte acţiunea formulată şi precizată de reclamanta SC Drusal SA, în contradictoriu cu pârâţii Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Baia Mare şi Consiliul Local al Municipiului Baia Mare”, se arată în Decizia instanţei.

Totodată, magistraţii au respins cererea reclamantei privind obligarea pârâţilor la plata penalităţilor de întârziere. AGERPRES