piata legume.jpgPrimăria Baia Mare intenţionează se rezilieze contractele de concesiune a terenurilor pe care funcţionează două dintre pieţele agroalimentare din oraş şi să preia activitatea de gestiune a acestora.

” În urma adoptării hotărârii 290/213, prin care Consiliul Local a decis ca gestionarea serviciilor din cele două pieţe agroalimentare – Izvoarele şi Albina – să se desfăşoare prin intermediul Serviciului Ambient Urban, executivul a făcut mai multe demersuri. În acest sens, am formulat somaţie pentru eliberarea terenurilor de la Piaţa Izvoarele şi respectiv de la Albina. A fost comunicată somaţia reprezentanţilor pieţei, însă termenul a expirat, iar administratorul nu a dat niciun semn că ar fi primit avertizarea” a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul juridic al Primăriei Baia Mare, Aurica Todoran.

Ea a precizat că aceasta va fi ultima avertizare dată firmei Piaţa Aliment, care mai primise anterior o notă de evacuare a terenului.

Serviciul juridic al Primăriei a avertizat în scris societatea comercială ca, până pe 20 septembrie, să evacueze pieţele Izvoarele şi Albina.

Primăria municipiului Baia Mare a avertizat în mod repetat SC Piaţa Aliment SA, care deţine opt terenuri concesionate pentru a desfăşura comerţ agroalimentar, pentru nerespectarea normelor de practicare a unui comerţ civilizat.

În urmă cu o lună de zile, primăria Baia Mare şi inspectorii sanitar-veterinari au închis hala de lactate din piaţa Izvoarele, piaţa centrală a oraşului unde zilnic se înregistrează cele mai mari desfaceri de bunuri agroalimentare.

Decizia Primăria municipiului Baia Mare de a relua în administraţie proprie terenurile pe care funcţionează pieţele agroalimentare este determinată de intenţia de a oferi cetăţenilor posibilitatea de a-şi face cumpărăturile într-un mod civilizat şi de a-i sprijini pe micii producători agricoli.
Administratorul SC Piaţa Aliment SA, Constantin Mureşan a refuzat să facă orice comentariu cu privire la acest subiect. AGERPRES