Consiliul Local Baia Mare a votat, pe 11 ianuarie, proiectul de depunere spre finanţare a documentaţiei privind construcţia a nouă staţii de reîncărcare destinate vehiculelor electrice. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat că cele nouă staţii de încărcare vor fi amplasate în cele mai circulate zone ale oraşului.

„Staţiile de încărcare, fiecare având câte două prize, urmează a fi amplasate atât în zona centrală a oraşului, cât şi în zonele cu trafic mai scăzut, însă importante în fluidizarea circulaţiei spre intrarea-ieşirea din oraş”, a spus Cătălin Cherecheş.

Potrivit datelor cuprinse în raportul tehnic, costul proiectului este de 2,480 milioane de lei, din care 2,3 milioane de lei sunt sume eligibile, iar odată obţinută finanţarea, investiţia ar urma să fie terminată în 12 luni de zile.

Staţiile reîncărcare pentru vehiculele electrice cu câte două prize de încărcare vor fi instalate în parcările auto situate pe Podul Viilor, str. Culturi, b-dul Unirii, parcarea auto din Parcul Public Mara, b-dul Unirii, parcarea auto din Piaţa Izvoarele, parcarea auto din Piaţa Universităţii, parcarea RFN şi parcarea din Piaţa Gării.

Anul trecut, primarul municipiului Baia Mare a anunţat că instituţia ar urma să fie dotată cu automobile electrice, însă, deocamdată, nu a fost lansată procedura de achiziţie. AGERPRES