Primăria Baia Mare intenţionează să achiziţioneze complexul turistic “Poiana Soarelui” din staţiunea Izvoare

Consiliul Local Municipal Baia Mare a aprobat, pe 29 iunie, proiectul de hotărâre privind achiziţionarea complexului turistic “Poiana Soarelui” din staţiunea montană Izvoare, situată în Munţii Gutâi la aproape 800 de metri altitudine. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a precizat că odată cu achiziţionarea complexului turistic din Munţii Gutâi, autoritatea locală va deveni un jucător pe piaţa judeţeană a serviciilor turistice şi de agrement.

“Din acest moment, primăria municipiului Baia Mare poate deveni un jucător important pe piaţa locală a serviciilor turistice şi de agrement. Staţiunea montană Izvoare deţine un imens potenţial care de foarte mulţi ani este nefolosit din diverse cauze”, a spus Cătălin Cherecheş.

Conform proiectului de hotărâre al CLM Baia Mare, primăria urmează să achiziţioneze direct bunurile mobile şi imobile de la societatea comercială aflată în faliment care a gestionat staţiunea montană. Vor fi achiziţionate, printre altele, hotelurile Igniş, Merişor, Afiniş, restaurantul “Poiana Soarelui”, precum şi peste 24.000 metri pătraţi de teren. Deocamdată, administraţia municipală nu a făcut publică valoarea acestei tranzacţii şi nici posibilele investiţii pe care ar urma să le facă.

Pe lângă hoteluri şi un restaurant, staţiunea deţine o pârtie de schi amenajată, un teren de tenis şi mici zone de agrement şi campare. Staţiunea montană Izvoare a fost dată în folosinţă în anii ’60, iar de-a lungul timpului a fost apreciată pentru calitatea serviciilor, organizarea taberelor şcolare şi studenţeşti, dar şi a drumului uşor accesibil, inclusiv pe durata sezonului rece.

Tot în cadrul şedinţei CLM, consilierii locali au avizat favorabil achiziţia Cabanei turistice “Bodi”, din vecinătatea Lacului Firiza, şi a unei suprafeţe de teren de 3.677 de metri pătraţi.

Primăria Baia Mare deţine un birou de informare turistică locală şi are în administraţie o serie de obiective urbane care se bucură de aprecierea vizitatorilor români şi străini. AGERPRES