Municipalitatea Baia Mare se va asocia cu mai multe instituţii în vederea construirii unui parc logistic-industrial, a anunţat primarul Cătălin Cherecheş. Potrivit acestuia, Primăria Baia Mare, Consiliul Judeţean Maramureş, Prefectura Maramureş, administraţiile localităţilor Recea şi Tăuţii Măgherăuş, precum şi administraţia Aeroportului Internaţional Maramureş vor semna un draft propus de municipalitate pentru asociere în demararea construcţiei unui parc logistic-industrial, la periferia oraşului Baia Mare.

Parcul, situat în vecinătatea municipiului Baia Mare, va avea următoarele priorităţi: atragerea de investitori importanţi, aşa cum este şi firma Universal Alloy Corporation Europe (care produce componente pentru aeronavele Boeing şi Airbus), dar şi conectivitatea pe care vrem să o facem dinspre judeţul Satu Mare spre Baia Mare, respectiv spre Dej (judeţul Cluj). Din această perspectivă, considerăm că şi oportunităţile de finanţare pentru o rută ocolitoare a localităţii Tăuţii Măgherăuş, respectiv Baia Mare, este utilă„, a declarat Cătălin Cherecheş.

Edilul-şef al municipiului Baia Mare a mai încercat în primul său mandat de primar să pună bazele construcţiei unui parc industrial pe fosta platformă metalurgică a oraşului, abandonată în anul 2011 de compania Cuprom, însă achiziţionarea terenului aferent investiţiei a fost condiţionată de două entităţi bancare care au oferit credite fostei companii Cuprom Bucureşti.

Universal Alloy Corporation Europe, care deţine o bază de producţie în comuna Dumbrăviţa, a achiziţionat recent o suprafaţă importantă de teren în vecinătatea pistei Aeroportului Internaţional Maramureş, în vederea amplasării unei a doua baze de lucru, care să fie conectată la pista aeroportului şi care să permită încărcarea rapidă a componentelor fabricate pe avioane de transport cargo. AGERPRES