Primaria Baia Mare estimeaza venituri in scadere pe 2010

anghel_cristian09.jpgPrimarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a prezentat, joi, intr-o conferinta de presa, situatia in ceea ce priveste procentul de executare a bugetului local pe 2009 si care la sectiunea venituri inregistreaza o realizare de 91,33%.

“In ceea ce priveste cotele defalcate din impozitul pe venit procentul de executare este de aproape 100%, ceea ce inseamna ca prognoza pe care am avut-o pentru anul 2009 a fost bine fundamentata. La capitolul sume alocate pentru echilibrare avem o realizare de 98,55%, iar la taxele de timbru avem o depasire foarte usoara de un procent si ceva – pentru ca vorbim aici de venituri ce nu pot fi cuantificate exact, pentru ca nu depinde de noi numarul de tranzactii ce se fac in comunitate. Noi facem doar o prognoza ce are la baza situatia din anii precedenti”, a declarat primarul Anghel.

In cazul impozitului pe cladiri situatia cumulata – persoane fizice si juridice – arata ca executarea s-a facut in proportie de 77,5%, iar la impozitele si taxele pe teren s-a inregistrat o realizare de 75%. Primarul Cristian Anghel s-a aratat nemultumit in ceea ce priveste taxa hoteliera. Chiar daca la acest capitol executia a fost realizata in proportie de aproape 84%, in 2010 banii care vor intra in vistieria primariei vor fi mai putini. “Anul acesta taxa hoteliera va fi redusa in 2010 de la 5 la 3%, conform unei hotarari luate de catre consilierii locali. Acest lucru va duce la o pierdere de circa 1,5 milioane de lei la bugetul local”, a spus Cristian Anghel.

In ceea ce priveste taxa pentru mijloacele de transport, aici s-a inregistrat o realizare destul de slaba, doar 62,06%. “Aici exista o serie de probleme si este vorba nu doar de firmele care au dat faliment si care aveau mijloace de transport, ci si de altele care nu reusesc sa isi rezolve problemele privind parcul auto si licentele de transport”, a explicat edilul municipiului Baia Mare. AGERPRES