Primăria Baia Mare doreşte să achiziţionze fostul complex comercial Minerul

Primăria municipiului Baia Mare a demarat operaţiunile de achiziţionare a fostului complex comercial Minerul, situat într-o clădire istorică din secolul al XVIII-lea, în zona veche a oraşului. Clădirea a fost vândută în urmă cu mulţi ani de către FPS unui grup de firme care au abandonat imobilul acum aflat în stare avansată de degradare.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Baia Mare, Dan Coardă, a declarat, marţi, că inţial proprietarii clădirii au pus la dispoziţia administraţiei locale un pachet de acţiuni în cadrul firmei, însă oferta a fost declinată de primărie.

“Consilierii locali au aprobat iniţierea demersurilor de cumpărare şi, pe lângă acest aspect, au refuzat să achiziţioneze un pachet de 18.904 acţiuni (25,88% din societate) deţinute de către societatea S.C. Sauro Confex SRL la societatea S.C.Hotel Restaurant Minerul S.A, pentru preţul de 865.584 euro, pe motiv ca preţul este multe prea mare. Singura variantă optimă a rămas cumpărarea imobilului şi introducerea acestuia în circuitul urban”, a spus Dan Coardă.
Consiliul Local Baia Mare susţine un proiect care prevede achiziţionarea hotelului şi a restaurantului Minerul, cât şi a terenului aferent.

Potrivit proiectului de achiziţie, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost împuternicit în formularea unei scrisori de exprimare a intenţiei de cumpărare, precum şi cu întocmirea oricăror alte acte necesare în vederea achiziţionării imobilului.
Primăria municipiului Baia Mare intenţionează să achiziţioneze şi fostul cinematograf Minerul, situat în acelaşi complex comercial. AGERPRES