Primăria municipiului Baia Mare deţine în conturile sale aproximativ 20 milioane de lei, adică aproximativ 7 milioane de euro, reprezentând un excedent bugetar de pe anul 2018, a informat primarul Cătălin Cherecheş pe pagina sa de socializare.

„Baia Mare păşeşte cu dreptul în 2019: 7 milioane de euro în conturile Primăriei Baia Mare (…) Astfel, Baia Mare a păşit cu dreptul în noul an, în conturile municipalităţii fiind 7 milioane de euro – aproximativ 20 milioane lei excedentul bugetar la finalul anului 2018, la care se adaugă 10 milioane lei reprezentând cota din impozitul pe venitul global aferent lunii decembrie 2018, municipiul Baia Mare având cel mai mic grad de îndatorare dintre municipiile reşedinţă de judeţ”, a menţionat Cătălin Cherecheş.

Acesta a menţionat că, la prima şedinţa a Consiliul Local din acest an, a fost votat proiectul de hotărâre privind refinanţarea creditelor istorice contractate de Primărie începând cu anul 2005.

„În urma acestei decizii, municipalitatea va economisi 500.000 euro pe an. Baia Mare are la această oră cel mai mic grad de îndatorare dintre municipiile reşedinţă de judeţ, acesta fiind de 5%, în timp ce oraşe precum Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea sau Braşov au atins maximumul de îndatorare de 30%”, a spus Cătălin Cherecheş.

Totodată, CL Baia Mare a aprobat obiectivul de investiţie „Mobilitate urbană durabilă prin modernizarea spaţiilor publice din Municipiul Baia Mare,” care are ca obiectiv general modernizarea şi extinderea zonelor pietonale a trei zone publice de atractivitate ale oraşului. „Este vorba de reconfigurarea Pieţei Universităţii, a Pieţei Revoluţiei şi a Pieţei Gării din punct de vedere al accesibilităţii urbane durabile şi a calităţii peisajului ambiental, în vederea ridicării indicatorilor calităţii vieţii urbane la nivelul valorilor medii europene. Acest proiect a fost depus spre finanţare în data de 27 iulie 2018, în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, valoarea totală a proiectului fiind de 17 milioane de euro, execuţia va începe în acest an şi se va finaliza în 2020”, a mai menţionat Cătălin Cherecheş. AGERPRES