Primăria Baia Mare a lansat proiectul privind aprobarea strategiei de dezvoltare urbană pentru 2020-2030

Primăria municipiului Baia Mare a lansat, pe 15 iunie, proiectul privind aprobarea “Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Baia Mare”, pentru intervalul de prognoză 2020 – 2030, document de programare strategică a intervenţiilor publice şi private în municipiu şi în zona metropolitană Baia Mare, menţionează un raport public al municipalităţii.

Proiectul avansat de Primăria municipiului Baia Mare prevede “realizarea strategiei integrate de dezvoltare urbană pentru următorul orizont de planificare strategic (…) în identificarea şi fundamentarea direcţiei optime de evoluţie a municipiului Baia Mare, în contextual socio-economic actual, ca pol de dezvoltare în Regiunea de Nord-Vest şi ca oraş-reşedinţă al judeţului Maramureş”.

Documentaţia întocmită cuprinde toate elementele de indentificare, planificate pe o plajă de timp de zece ani de zile, proiectul putând fi consultat de cetăţeni pe site-ul instituţiei, iar la o viitoare şedinţă a CL Baia Mare va fi prezentat consilierilor de primarul Cătălin Cherecheş.

De asemenea, cetăţenii care consultă documentul pe site-ul municipalităţii pot transmite, în termen de zece zile de la data anunţării, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind conţinutul proiectului.

Proiectul prevede printre altele, dezvoltarea zonei metropolitane şi înfiinţarea a cel puţin două parcuri industriale pe locul vechilor situri din oraş, acesta fiind un concept mai vechi al administraţiei locale.

După aprobarea proiectului în CL, toate componentele acestuia şi îndeplinirea sarcinilor vor fi atribuite celor 11 instituţii aflate în subordinea municipalităţii.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a exprimat public, în mai multe rânduri, că oraşul deţine resurse prea puţin exploatate, printre care se află terenuri ale unor foste situri din industria locală care ar putea fi adaptate pentru funcţionarea unor parcuri industriale sau alte utilităţi. AGERPRES