Primaria Bacau se va conforma Campaniei “Banii mei”

Primaria Bacau a revenit asupra raspunsului initial inaintat Asociatia pentru Drepturile Omului-LIDER din Targu Mures, in cadrul Campaniei “Banii mei”, privind modul de cheltuire a banului public, dupa ce a fost amenintata cu actionarea in judecata.
Initial, Primaria Bacau a refuzat publicarea pe pagina proprie de internet a tuturor contractelor pe care le incheie utilizand bani publici, insa a revenit, si s-a aratat de acord sa procedeze la fel ca alte 19 institutii publice din tara, care au decis publicarea contractelor pentru a putea fi cunoscute de cei interesati. “La trei saptamani de la initierea la nivel national a Campaniei Banii Mei, de catre APDO LIDER, au raspuns solicitarii formulate in conditiile Legii 544, un numar de 23 de institutii publice, dintre cele 75 vizate”, a anuntat seful APDO LIDER, Cornel Briscaru.

Acesta a precizat ca, din cele 23, 21 autoritati publice au acceptat parteneriatul propus, comunicand ca vor posta pe paginile proprii de internet toate contractele incheiate din bani publici. Campania APDO-LIDER vizeaza 75 de autoritati publice, Prefecturi, Consilii judetene si Consilii locale/Primarii ale municipiilor resedinta de judet din Romania si si-a propus sa arate cetatenilor modul de cheltuire a banului public. Aceasta campanie urmareste publicarea pe paginile proprii de internet ale autoritatilor publice a tuturor contractelor pe care acestea le incheie, de prestari servicii, de lucrari, investitii sau de achizitii publice, pentru eliminarea suspiciunilor cu privire la incheierea acestora.

Campania “Banii mei” vizeaza prefecturile Mures, Giurgiu, Buzau, Cluj,Gorj, Vrancea, Caras-Severin, Ilfov, Bacau, Alba, Covasna si Bucuresti, consiliile judetene Satu Mare, Dolj, Brasov, Bihor, Gorj, Bacau, Sibiu, Tulcea, Maramures, Suceava, Braila, Covasna, Timis, Prahova, Vaslui, Arad Hunedoara, Teleorman, Olt, Neamt, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Cluj, Buzau, Alba, Mehedinti, Arges si Mures APDO-LIDER a mai inclus in campanie consiliile locale si primariile Alba Iulia, Constanta, Braila, Piatra Neamt, Baia Mare, Bacau, Timisoara, Zalau, Valcea, Oradea, Targu Jiu, Targu Mures, Resita, Slatina si Galati.