centru_de_afaceri_bc.jpgConsilierii judeţeni băcăuani au aprobat, vineri, modificarea acordului de asociere încheiat între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Bacău în privinţa acţionariatului noului Centru de Afaceri şi Expoziţii care urmează a fi inaugurat luna viitoare.

„Pentru că valoarea lucrărilor a ajuns la 13,2 milioane de euro şi nu 7,8 milioane de euro cât era estimat în studiul de fezabilitate, s-a modificat în funcţie de cofinanţarea efectuată şi numărul acţiunilor deţinute de cele două părţi în cadrul societăţii care administrează investiţia”, a declarat Dumitru Brăneanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Astfel, numărul acţiunilor deţinute de Consiliul Municipal Bacău a ajuns de la 86% la 91,6%, iar cele ale CJ s-au diminuat de la 14% la 8,4%. La realizarea Centrului de Afaceri şi Expoziţii Bacău, cu finanţare europeană, Consiliul Judeţean a contribuit cu terenul în suprafaţă de 5,8 hectare, iar Consiliul Municipal printr-o plată bănească.


Lucrările la acest Centru sunt aproape de finalizare, capacitatea de expunere situându-se pe locul doi, ca mărime, din ţară, după Romexpo Bucureşti, la fel ca şi nivelul de dotare pentru organizarea de manifestări economice. Deşi inaugurarea oficială urmează a avea loc în luna aprilie, totuşi în una dintre cele trei hale finalizate a avut loc deja o primă expoziţie, cu profil agricol. AGERPRES