Executivul Primariei Municipiului Bacau va propune Consiliului Local un proiect de hotarare pentru fluidizarea traficului rutier.
Proiectul va cuprinde noi reglementari pentru operatorii de transport care efectueaza curse spre si din comunele limitrofe Bacaului. Astfel, una dintre reglementari prevede ca locurile de plecare si sosire a microbuzelor care efectueaza transport de persoane interjudetean sa fie Autogara Bacau.

Pentru fluidizarea traficului, acelasi proiect va prevede ca traseele spre alte comune sa ocoleasca zonele aglomerate. De asemenea, operatorii de transport vor avea dreptul sa opreasca numai in locurile special amenajate, orice oprire in alte locuri fiind sanctionata. La cererea locuitorilor, Executivul Primariei va propune si scoaterea la licitatie a altor trasee care sa deserveasca locuitorii din blocurile ANL din cartierul Letea si pe cei din cartierul CFR.

Nerespectarea viitoarelor reglementari ale Consiliului Local de catre operatorii de transport vor atrage dupa sine sanctiuni dictate de catre politistii Primariei, sanctiuni care pot ajunge pana la ridicarea dreptului de a mai practica activitatea de transport persoane pe raza municipiului Bacau.