Primăria Arad va amplasa rastele pentru biciclete în faţa unor instituţii publice

Primăria municipiului Arad va amplasa în viitorul apropiat un număr de 80 rastele pentru biciclete în faţa mai multor instituţii publice din oraş, investiţia urmând a fi finanţată cu fonduri rămase neutilizate în cadrul unui proiect comun româno-ungar, având ca obiect amenajarea de piste pentru biciclete în municipiul reşedinţă de judeţ.

Este vorba de proiectul HURO/1001/032/1.1.3 – “Dezvoltarea comună a pistelor de biciclete în Arad şi Gyula” (acronim “Piste de biciclete”) – “Common development of bicycle routes in Arad and Gyula” (acronym “Bicycle Routes”), derulat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Potrivit unei informări a Primăriei municipiului Arad, la solicitarea municipalităţii arădene, perioada de implementare a proiectului a fost prelungită cu o lună, până la 31 mai, în vederea realocării sumelor rămase necheltuite, în urma încheierii contractului de servicii de proiectare cu o valoare mai mică decât cea prevăzută iniţial în bugetul proiectului.

Drept urmare, în perioada următoare va fi realizat un studiu pentru corelarea tuturor proiectelor pentru piste de biciclete ale municipiului, inclusiv elaborarea unui regulament pentru închirierea de biciclete şi, de asemenea, vor fi achiziţionate 80 de rastele pentru biciclete, care vor fi amplasate în faţa unor instituţii publice din oraş.
În cadrul proiectului comun derulat de administraţiile din Arad şi Gyula, au fost elaborate documentele tehnice pentru amenajarea unor piste pentru biciclete în cele două oraşe, pe o lungime de aproximativ 14 km în municipiul Arad (Faleza Mureşului) şi de 16 km în oraşul Gyula, din Ungaria.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), completat de co-finanţarea naţională a celor două state membre participante la program, România (13%) şi Ungaria (10%), şi de contribuţia locală din bugetul fiecărui partener, respectiv Arad (2%) şi Gyula (5%).

Valoarea totală a proiectului se ridică la 165.212 euro, din care 90.772 pentru municipiul Arad şi 74.440 euro pentru oraşul Gyula. AGERPRES