falca_gheorghe1.jpgPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat că municipalitatea pregăteşte o serie de facilităţi, unele fiind considerate unice în ţară, pentru a fi oferite investitorilor români şi străini care îşi vor dezvolta sau muta producţia în Arad.

„Principalele facilităţi avute în vedere sunt realizarea infrastructurii complete necesare companiilor, construirea de locuinţe pentru angajaţi şi reduceri la impozitele şi taxele locale, vor însemna un sprijin pentru cei care vor investi la Arad, fie că vor fi români, fie că vor fi străini. Planul de atragere a investitorilor ar urma să fie supus aprobării consilierilor locali la finalul lunii iunie, după care se va afla în dezbatere publică”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Edilul a mai precizat că pachetele cu facilităţi fac parte din planul de înfiinţare a polului de dezvoltare Arad – Timişoara, ofertele de facilităţi pe care le va face municipalitatea urmând să fie în funcţie de valoarea investiţiilor. „Astfel, vor fi oferite pachete diferite cu facilităţi pentru investiţii de până la un milion de euro, de până la cinci milioane de euro şi pentru cele care depăşesc 5 milioane de euro. Una dintre facilităţi, ar putea prevedea, de pildă, asigurarea de locuinţe pentru 30% până la 50% dintre angajaţii companiilor care vor investi în Arad. Drept urmare, după ce Consiliul Local Municipal va aproba strategia de atragere a investitorilor, ar putea începe construirea de locuinţe”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Acesta a adăugat că municipalitatea a început demersurile pentru înfiinţarea Asociaţiei Zonei Metropolitane Arad şi, după ce Timişoara îşi va delimita zona metropolitană, se va putea crea polul economic care va unifica proiectele şi strategiile celor două administraţii. AGERPRES