Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca (foto), a anuntat ca va solicita ajutor financiar Ministerului Culturii pentru trecerea Cetatii in circuitul civil.
Proiectul privind reconversia Cetatii Aradului, aprobat deja de consilierii locali, va fi inmanat Ministerului Apararii Nationale. Doar dupa ce si MApN isi va pune semnatura pe protocol se vor putea demara procedurile pentru trecerea Cetatii in domeniul public al municipiului.

Desigur, cu conditia impusa municipalitatii aradene de a aloca 200 de miliarde lei vechi, bani ce vor folositi spre refacerea unitatii din Radna, unde va fi mutat batalionul militar mixt romano-ungar. Primaria municipiului Arad are la dispozitie, pentru a-si onora aceasta obligatie, un termen de doi ani de la semnarea protocolului, dar consilierii locali si-au facut deja griji legate de existenta unor planuri concrete pentru momentul in care imobilul va intra in circuitul civil.
In plus, unii dintre consilieri au atras atentia Executivului local ca trebuie sa aiba la dispozitie mult mai multi bani pentru Cetate, nu doar cele 200 de miliarde. Consilierul Coloman Edeleni a spus ca numai paza Cetatii va costa cateva miliarde pentru ca nu cumva, odata adusa pe mana aradenilor, imobilul sa urmeze soarta cetatii din Alba Iulia, unde s-a furat tot ce s-a gasit, de la geamuri si usi, pana la becuri.

Astfel, primarul Falca a fost intrebat de consilieri daca institutia pe care o conduce are un concept solid, care sa poata fi pus in practica imediat dupa ce obligatiile banesti vor fi achitate. Primarul Gheorghe Falca s-a aratat increzator in cele doua proiecte elaborate deja pe aceasta tema, sustinand ca ele trebuie