Primăria Aninoasa a ieşit din insolvenţă

aninoasa.jpgTribunalul Hunedoara a decis vineri ca Primăria oraşului Aninoasa să iasă de sub procedura de insolvenţă, sub care se afla de un an, soluţionând astfel favorabil cererea depusă de către autorităţile locale în care acestea arată că şi-au achitat toate datoriile înscrise pe tabloul de creanţe, precum şi cele de la alţi furnizori de servicii.

”Tribunalul Hunedoara a dispus închiderea procedurii insolvenţei faţă de unitatea administrativ-teritorială a oraşului Aninoasa. Împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara se poate declara recurs în termen de zece zile de la comunicare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

La începutul lunii octombrie, Primăria Aninoasa a primit de la Guvern 3,7 milioane lei, sumă cu care s-a putut acoperi datoria existentă pe tabloul de creanţe şi s-a asigurat plata facturilor restante. Prin urmare, Primăria Aninoasa s-a adresat instanţei de judecată a Tribunalului Hunedoara, pe 16 octombrie, solicitând ca judecătorii să constate ieşirea din insolvenţă.

Potrivit primarului oraşului Aninoasa, Nicolae Dunca, autorităţile locale se vor concentra pe atragerea de fonduri europene în vederea derulării unor proiecte de interes comunitar, între primele vizate fiind reparaţiile la reţeaua de drumuri şi finalizarea reţelei de gaz metan ce a fost începută în urmă cu 15 ani.

Bugetul local al oraşului Aninoasa se ridică la suma de 4,2 milioane lei pentru acest an. Primăria oraşului Aninoasa din Valea Jiului este prima din ţară care a fost declarată în stare de insolvenţă în urmă cu un an, din cauza datoriilor care depăşeau posibilităţile de plată ale bugetului local. AGERPRES